Кулінарія

Знайшла простий рецепт тіста без опари: тепер печу і печу (і ватрушки, і сосиски в тісті, і пиріжки, і піцу з нього готую)

Яйце, збиваю вилочкою і додаю до борошна. Сюди ж – молоко з сіллю і цукром. Молоко я трохи підігріваю (щоб було тепле, НЕ гаряче! ) і розводжу в ньому сіль і цукор.

Починаю замішувати тісто. Воно виходить дуже “круте”. Це нормально. Поступово частинами додаю до тісто олію.

І продовжую вимішувати. Тісто з кожним додаванням олії стає все м’якше і м’якше. І зовсім не липне до рук. Вимішую зазвичай хвилин 8-10.

Збираю готове тісто в кулю, викладаю в миску, накриваю рушником і залишаю так хвилин на 40. Потім тісто обминаю і знову залишаю для підйому в теплому місці ще хвилин на 40-50.

І все! Можна готувати булочки або щось інше.

Для тіста

  • Борошно – 450-500 г
  • Дріжджі швидкодіючі – 7 г
  • Молоко (тепле) – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Сьогодні у мене ватрушки з сиром. Ділю тісто на 8 рівних частин, кожен шматочок округляю, щоб вийшов кульку. І викладаю на деко. У мене поміщається тільки 6 штук (булочкам потрібно місце, щоб не злиплися). Гортайте

Поки буду готувати начинку, кульки трохи збільшаться в об’ємі. Краще накрити рушником.

Для начинки беру сир, подрібнюю його блендером або перетираю через сито, додаю яєчний жовток, сіль, цукор, ванільний цукор, трохи крохмалю і сметану. Перемішую.

Роблю в кожній кульці поглиблення за допомогою склянки. І викладаю начинку.

Залишаю ватрушки на столі ще хвилин на 10. Потім змащую збитим з ложкою молока яйцем і ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаю хвилин 15. Дивіться по своїй духовці. Булочки ось так зарум’яняться:

Для начинки

  • Сир – 400 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пак. (8 г)
  • Крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 1 ст. л.
  • Сметана (будь-якої жирності, у мене 20%) – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Додатково:
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра