Овочеві салати до гарячого: легкі, корисні, смачні
До курки або м’яса з кашами і картоплею подайте свіжий салат з овочів. А то і зовсім замінити салатом весь гарнір. Введіть у раціон більше капусти, буряків, кабачків, баклажанів, моркви і зелені!
Буряковий салат з морквою і яблуком
Салат готувати дуже просто. Чистимо та миємо овочі і яблуко. Натираємо на тертці моркву, кисле яблуко, буряк і пару зубчиків часнику, заправляємо оливковою олією, лимонним соком і вітамінний салат готовий!
Зелений салат з ківі
Салат з ківі можна подати в якості легкого перекусу або доповнити їм гарнір.
На блюдо викладіть зелений салатний мікс або порвіть чисті листки салату (50 г). На зелені розподіліть 100-120 г зернистого сиру. Ківі почистіть і наріжте кружальцями, викласти на сир. Полийте салат йогуртом (натуральним або грецьким) і посипте насінням. Спеції на ваш смак. Можна додати сік лимона (ложка) і оливкової олії (дві ложки). Приємного!
Капустяний салат “Коулсло”
Ідеальний салат до гарячого. У складі –білокачанна капуста, морква, болгарський перець, червоний лук. Заправку для коулсло готують з майонезу, сметани, гірчиці і лимонного соку. Класика!
Салат з овочів з маслинами і кунжутом
Наріжемо лук, часник, болгарський перець, томати, петрушку. Заправити овочі прованськими травами, оцтом, лимонним соком та оливковою олією. Зверху додамо жменю маслин і насіння кунжуту. Просто смакота!
Салат з кабачків і печерицями
Півкільця кабачки, нарізані пластинами печериці і пір’я цибулі треба обсмажити у сковороді на олії до м’якості. Засмажку викладемо на листя салату, посипаючи спеціями і рубаною зеленню. Дуже смачно в такий салат додати пропущений через прес часник і подрібнені волоські горіхи.
Салат з капусти і моркви
Капусту білокачанну треба дрібно нашаткувати і пом’яти руками, попередньо посипавши сіллю і цукром. Моркву тремо на тертці довгими тонкими смужками. Пропускаємо через прес зубчик-два часнику. Готуємо Заправку з рослинної олії і лимонного соку або оцту. Посипаємо салат подрібненою зеленою цибулею і відразу подаємо. Дивіться .
Салат з запечених баклажанів з волоськими горіхами
Такий салат з баклажанів можна подати в якості закуски. Він дуже смачний!
Змащені маслом шматочки баклажана треба запекти в духовці на пергаменті. Готуємо Заправку з рубаної зелені, подрібнених волоських горіхів і сметани. Потім змішуємо овочі і заправку. Готово!