Кулінарія

Відкрила для себе новий рецепт ласощі до чаю за хвилини. Чоловік з донькою просять ще готувати це печиво

Дійсно за хвилини робиться дуже смачне печиво, якого ви точно не купите ну в одному магазині. Тонке, легке, з насінням і зернятками, які роблять його ще й корисним.

На приготування звичайно піде не 5 хвилин, але менш ніж за півгодини дасте ради. За цей час я зробила два види печива з різними начинками – зернове і макове. Так як пробувала цей рецепт робити перший раз, то готувала трохи і пошкодувала) З’їли все швиденько) Донька з чоловіком були в захваті, коли спробували.

Печиво зернове – рецепт. 2 печива з одного тіста

Інгредієнти для тіста:

  • 100 мл гарячої води,
  • 100 мл рослинного масла,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 200 г борошна + 50 г крохмалю. Якщо немає крохмалю, тоді борошна використовувати не 200, а 250 г,
  • 1 ч. л. розпушувача.
  • Додатково – 1 яйце (змастити тісто), насіння, кунжут на посипання – за смаком. У другому печиво я використовувала мак.

Приготування печива

Борошно обов’язково просіяти з розпушувачем. Змішати воду, масло, цукор і сіль. Поступово всипаючи борошно, замісити туге тісто. Воно виходить саме таким. пружним, блискучим і зовсім не липне у руках. Сформується в один шар, який викласти на стіл стразу застелене папером.

Розкачати тонко. Для зручності я розділила на дві частини. На

Це з однієї половинки.

Посипати насінням, кунжутом і качалкою злегка прокатати, щоб така “посипання” добре приклеїлася до тесту. Зверху обмазати яйцем з допомогою пензлика.

Розрізати на шматочки – це і є наше майбутнє печиво.

Дивіться як зручно, папір з заготовками печива відразу перекладаємо на деко. Випікати при 200 градусах приблизно 10-12 хвилин. Ось така виходить краса)

Друге печиво з маком

Просто вмішати в тісто мак, тонко розкачати і розрізати. Точно також розрізати і обмазати яйцем. Випікати 10 хвилин при 200 градусах.

Виглядає апетитно і вийшло смачно.

Особливо зверну увагу! – я не додавала багато цукру, хотілося саме не солодке. Так що, якщо треба солодкість, просто насипте в тісто не 1 ложку, а 3.

Рецепт перевірений, робити легко, швидко, виходить смачно.